Als gevolg van de oorlog tussen Isaël en Hamas wordt deze website voorlopig niet geupdate. 

Wilt u naar Tel-aviv reizen, bekijk dan hier het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.


Dit eten de locals in Tel Aviv het liefste

Ga je binnenkort naar Tel Aviv toe? Of zit je op dit moment al in deze Israëlische stad? Eén van de beste tips die we je kunnen geven, is om vanuit jouw hotel naar de lokale restaurants toe te gaan. In deze restaurants geniet je van een unieke sfeer, van de authentieke Israëlische cultuur én van overheerlijk eten. Onder andere de onderstaande specialiteiten uit Israëlische keuken zijn aan te raden.

Pita

Als je een maaltijd in Israël gaat nuttigen, kun je simpelweg niet om pita heen. In Tel Aviv draait eigenlijk alles om dit broodje. Het leuke hierbij is dat je dit broodje met van alles en nog wat kunt vullen. Wil je het liefste heerlijk vlees in je pita hebben? Of geef je de voorkeur aan een vegetarische pita? Tegenwoordig is alles mogelijk in Tel Aviv.

Hummus

Een ware specialiteit in heel Tel Aviv is hummus. In ons land kennen we dit als een toevoeging op bepaalde maaltijden, terwijl het in Tel Aviv een complete maaltijd is. Als je van deze unieke maaltijd wilt genieten, raden wij je Abu Hassen aan.

Dit is een piepklein zaakje in de stad Tel Aviv, waarin je van de meest lekkere hummus geniet. De hummus krijg je in een schaaltje geleverd met daarin verder alleen een scheut olijfolie en gehakte peterselie. Bij dit schaaltje krijg je ook geen bestek; de dikke hummus kun je met pita opvegen en opeten. Grote kans dat je al snel nóg een schaaltje hummus wilt bestellen.

Sabich

In Tel Aviv is ook het streetfood steeds populairder gaan worden. Dat geldt dan met name voor Sabich; een pita gevuld met reepjes aubergine, vier sauzen, veel salade en een gekookt ei. Onwijs lekker en daardoor erg populair in Tel Aviv geworden.

Shakshuka

Als je in Tel Aviv bent, moet je eigenlijk ook Shakshuka geproefd hebben. Dit is een ontbijt en bestaat uit onder andere uit eieren, koriander, gepelde tomaten, paprika, peterselie, knoflook en ui. In tal van restaurants in Tel Aviv wordt deze maaltijd op de authentieke manier bereid. Grote kans dat je de komende dagen tijdens je citytrip als ontbijt Shakshuka wilt eten.

Falafel

In Israël zijn ze nogal gek op allerlei soorten broodjes. Niet zo gek ook, aangezien de locals bij ongeveer elke maaltijd pita eten. Een ander populair broodje is falafel. Een broodje falafel kun je eigenlijk op elke straathoek in Tel Aviv kopen en is zéker een aanrader. In veel andere delen in Israël is een broodje falafel eigenlijk hét nationale gerecht.

Salade

Tot slot zijn de locals in Tel Aviv ook gek op salades. Als je in een restaurant iets bestelt, krijg je hier eigenlijk altijd een Israëlische salade bij. Dit is een salade met onder andere komkommer, ui en tomaat. Het meest opvallende hierbij is dat echt alle ingrediënten heel klein gesneden zijn. 

Met dank aan deze ingrediënten is een Israëlische salade lekker verfrissend. Wel zo prettig, aangezien de temperaturen in Tel Aviv (heel) hoog op kunnen lopen. Een Israëlische salade maak je overigens met wat citroensap nog iets frisser.

Het weer op Corfu