Dit moet je weten over Tel Aviv

Ga je binnenkort de leuke en unieke stad Tel Aviv ontdekken? En wil je je graag goed voorbereiden op je naderende bezoek aan deze stad? In dit artikel ben je daarvoor aan het juiste adres; wij zetten de belangrijkste aandachtspunten én tips over deze stad voor je op een rijtje.

Houd je altijd aan de plaatselijke regels

Het beste advies wat we je kunnen geven, is om je altijd aan de plaatselijke regels te houden. Israël is onder andere door de historie op veel vlakken niet te vergelijken met ons land. Zeker als je buiten de stad komt, kom je in een hele andere wereld terecht. Om te voorkomen dat je in de problemen raakt, moet je je echt aan alle plaatselijke regels houden.

Handige tips Tel aviv

Houd rekening met de sabbat

In de stad zit het Joodse geloof diep in de samenleving geworsteld. Op straat merk je hier op zich niet al te veel van, maar dit doe je wel tijdens de sabbat. In het Jodendom is de sabbat de zaterdag; dit is de officiële rustdag in Israël en in Tel Aviv. Op die dag zijn veel van de musea en winkels in Tel Aviv gesloten. Op deze dag kun je uiteraard wel heerlijk op het strand plaatsnemen in Tel Aviv.

Houd rekening met het tijdsverschil

Tel Aviv valt in de winter in de tijdszone UTC +2 en in de zomer in de tijdszonde UTC +3. Als je in de winterperiode naar Tel Aviv toe gaat, moet je daarom met een uur tijdsverschil rekening houden. In die periode is het een uur later in Tel Aviv, om precies te zijn. In de zomer is er echter géén tijdsverschil tussen Nederland en Tel Aviv.

Houd het reisadvies goed in de gaten

In Israël is het spijtig genoeg regelmatig onrustig. Dit is met name het geval bij de Gazastrook en bij de grens met Libanon. Feit is dat het ook in en rond om Jeruzalem bijzonder onrustig kan zijn. Over het algemeen ontspringt Tel Aviv de dans, maar toch is het verstandig om het reisadvies in de gaten te houden. Soms adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken bijvoorbeeld om niet tussen Tel Aviv en Jeruzalem te reizen. Mocht je zo’n advies krijgen, is het uiteraard aan te raden om dit strikt op te volgen.

Dompel je onder in de Israëlische cultuur

Een belangrijk kenmerk van Tel Aviv is de diversiteit. Aan de ene kant is deze stad heel westers en modern, maar aan de andere kant kun je in deze stad ook echt van de authentieke Israëlische cultuur genieten. Dat laatste is absoluut aan te raden. Ga naar de rommelmarkt in Jaffa, ga naar de oude haven van Tel Aviv (Old Jaffa) en ga naar zoveel mogelijk restaurants in de kleinere straatjes. Op dergelijke plekken geniet je van het echte Israëlische leven. Als je vervolgens weer van de luxe en dergelijke wilt genieten, is dat mogelijk in het nieuwe centrum van Tel Aviv.

Maak een fietstocht door Tel Aviv

Tot slot is het ook aan te raden om een fiets in Tel Aviv te huren. Op deze fiets kun je stad ontdekken, heerlijk langs de kustlijn fietsen of naar een specifieke bezienswaardigheid toe fietsen. Het leuke is dat je in Tel Aviv op steeds meer plekken een fiets kunt huren. En dat je ook deel kunt nemen aan een zogeheten Tel Aviv Bike Tour; hierbij krijg je op de fiets een unieke rondleiding door Tel Aviv.

Let wel heel goed op je veiligheid. Sommige delen in de stad zijn eigenlijk té druk voor fietsers. Mede daarom is het verstandig om een fietstour te boeken. De gids weet maar al te goed waar je wel en niet kan fietsen.

Boek vandaag jouw vakantie naar Tel aviv

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.