Als gevolg van de oorlog tussen Isaël en Hamas wordt deze website voorlopig niet geupdate. 

Wilt u naar Tel-aviv reizen, bekijk dan hier het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.


Tel aviv

Vliegtickets Tel Aviv

Wil je naar de prachtige stad Tel Aviv op vakantie? Als je in Amsterdam op het vliegtuig stapt, sta je binnen 4 uur en 30 minuten al in de prachtige Israëlische stad. De vliegduur valt reuze mee, evenals de prijzen van de vliegtickets. Althans; als je op een slimme manier de vliegtickets naar Tel Aviv boekt, geniet je van een (flinke) besparing.

 

Wel moet je rekening houden met een beperkt aanbod van vluchten naar Tel Aviv. Niet alle maatschappijen vliegen namelijk naar Israël toe, maar dit geldt gelukkig niet voor Transavia, KLM en EasyJey. Met deze luchtvaartmaatschappijen kun je nagenoeg elke dag naar Tel Aviv toe vliegen.

 

Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Rotterdam of Eindhoven te vliegen. Dit is echter niet aan te raden, aangezien je in dat geval één of meerdere keren over moet stappen. Dankzij dergelijke overstappen ben je tot maar liefst 9 uur onderweg. Dan is het een makkelijke tijdsbesparing om ‘gewoon’ vanaf Amsterdam naar Tel Aviv te vliegen.

Boek vandaag jouw vakantie in Tel aviv

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Als je eenmaal in Tel Aviv aankomt, land je op de Luchthaven Ben-Gurion. Deze luchthaven is de belangrijkste en grootste luchthaven van heel Israël en ligt op zo’n 15 kilometer afstand van Tel Aviv. Over je eigen veiligheid hoef je je op deze luchthaven absoluut géén zorgen te maken. Ben Gurion Airport is namelijk één van de veiligste luchthavens van de gehele wereld.

Vanaf de luchthaven kun je vervolgens op meerdere manieren naar de stad toe reizen. Je kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan, maar je kunt ook de taxi pakken. Het geniet toch wel onze voorkeur om de taxi te pakken; dit is gewoonweg de snelste en makkelijkste manier om in de stad uit te komen.

Goedkope vliegtickets Tel Aviv

Wil je graag heel goedkoop naar Tel Aviv toe vliegen? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor. Zo is de eerste tip om KLM op dit gebied links te laten liggen. De ervaring leert namelijk dat de vliegtickets bij EasyJet en Transavia in veel gevallen een stuk voordeliger zijn. Bij deze maatschappijen geniet je wellicht iets minder van luxe, maar daar is de prijs van de vliegtickets dan ook naar.

Er zijn echter meerdere tips om goedkope vliegtickets naar Tel Aviv te boeken:

  • Probeer last minute een vlucht te boeken. Eén van de mogelijkheden waarmee je geld kunt besparen, is door last minute een vlucht te boeken naar Tel Aviv. Je moet er echter ook rekening mee houden dat je op deze manier ‘de vlucht kan missen’. Als het vliegtuig al helemaal vol zit, vis je immers achter het net.
  • Probeer heel vroeg de vluchten te boeken. Weet je al ver van tevoren dat je op een bepaalde dag naar Tel Aviv toe wilt gaan? Dan doe je er verstandig aan om heel vroeg de vluchten te boeken. Op die manier kun je ook het nodige geld besparen.
  • Kijk eens naar buitenlandse luchthavens. Een andere optie die je hebt, is om naar de buitenlandse luchthavens te kijken. Mogelijk is het voor je een stuk goedkoper om vanaf Brussel of Düsseldorf te vliegen. Houd er wel rekening mee dat je wel naar deze luchthaven toe moet gaan vanuit Nederland.
  • Kijk ook naar buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. Op bepaalde momenten in het jaar kun je ook met buitenlandse luchtvaartmaatschappijen naar Tel Aviv toe vliegen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Swiss Air en Austrian Airlines. Mogelijk is het voor je voordeliger om via één van deze luchtvaartmaatschappijen je tickets te boeken.
  • Zet de incognito modus van je browser aan. Tot slot nog een vrij technische tips over de browser waarmee je op zoek gaat naar de goedkope vliegtickets voor Tel Aviv. Door je incognito modus uit te zetten, heeft de website (bijvoorbeeld Skyscanner) niet door dat je meerdere keren hun website bekijkt. Hierdoor is het algoritme van hun ook niet in staat om de prijzen technisch op te voeren. Op het internet vind je meer algemene informatie over deze tip.


Vind je de prijzen voor de vliegtickets naar Tel Aviv behoorlijk tegenvallen? Wil je daarom wellicht toch níet naar Tel Aviv toe? Dan is er eigenlijk maar één goede tip te geven; doe het wel. Ondanks dat de vliegtickets best prijzig kunnen zijn, ga je echt van een unieke vakantie of citytrip genieten. De stad Tel Aviv is uniek, de stad Tel Aviv is prachtig en het weer is over het algemeen heerlijk. Alleen al om deze redenen is het aan te raden om direct de vliegtickets naar Tel Aviv te boeken.