Het weer op Tel aviv

Weer Tel aviv

Voordat je jouw vakantie naar Tel Aviv gaat boeken, moet je goed op verschillende zaken letten. Eén van die zaken heeft betrekking op het weer in Tel Aviv. Feit is namelijk dat het in deze stad behoorlijk warm kan worden. Met name tijdens de zomerperiode loopt de gemiddelde temperatuur al snel richting de 30 graden op.

Vind jij het lekker om in 30 graden een stad te verkennen? Of geef je toch de voorkeur aan een iets lagere temperatuur? Indien jouw voorkeur naar het tweede uitgaat, kun je beter in het voorjaar of najaar naar Tel Aviv toe gaan.

Overigens hoef je in Tel Aviv ook niet met al te veel regen rekening te houden. Eigenlijk alleen in de maanden november (17 mm), december (48 mm), januari (36 mm) en februari (26 mm) valt er relatief veel regen. Gedurende de periode van maart tot en met oktober valt er nagenoeg géén regen in Tel Aviv. Sterker nog: gemiddeld gezien is het 316 dagen per jaar droog in Tel Aviv.

Het weer deze week op Tel aviv

Het klimaat in Tel aviv

Hoe het komt dat het in Tel Aviv zo warm is? Dat komt puur door het mediterraan/steppe klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme zomers én voor relatief warme winters. Dat blijkt ook uit onderstaande tabel, waarin je de gemiddelde temperatuur per maand vindt: