Als gevolg van de oorlog tussen Isaël en Hamas wordt deze website voorlopig niet geupdate. 

Wilt u naar Tel-aviv reizen, bekijk dan hier het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.


Bezienswaardigheden Tel aviv

De prachtige haven in Tel Aviv. De fraaie kustlijn in Tel Aviv. Het oude centrum – Old Jaffa genaamd. De Rotchild Boulevard in Tel Aviv. En de gezellige haven in Tel Aviv. Dit zijn stuk voor stuk voorbeelden van populaire plekken in Tel Aviv. Plekken waar de inwoners van Tel Aviv graag tijd doorbrengen, maar ook plekken waar jaarlijks veel toeristen op af komen.

Het leuke aan Tel Aviv is de veelzijdigheid. Je kunt je een gehele dag lang verdiepen in de historie van de stad, bijvoorbeeld door meerdere musea te bezoeken. Je kunt er echter ook voor kiezen om volledig tot rust te komen door de gehele dag op het strand te liggen. Elke dag van jouw vakantie in Tel Aviv kun je in ieder geval op een leuke en unieke manier invullen. Over de leukste bezienswaardigheden van Tel Aviv vertellen wij je hieronder graag meer!

Wat te doen op Tel aviv?

Rothschild Boulevard

Ken je de Avenue des Champs-Élysées in Parijs? Of ken je de Ramblas in Barcelona? Deze straten kun je vergelijken met de Rotchild Boulevard in Tel Aviv. Dit is ook dé straat/boulevard waar het grotendeels om draait in Tel Aviv.

Als je in Tel Aviv bent, kan een bezoekje aan deze boulevard niet ontbreken. Je vindt aan deze boulevard onder meer hotels, restaurants en gezellige barretjes. Ook vind je bij deze boulevard een gezellig parkje, waarin je meerdere kiosken kunt vinden. Het is heerlijk om hier een lekkere koffie te bestellen, van het park te genieten én van het heerlijke weer te genieten.

Ben je meer een liefhebber van shoppen? Ook daarvoor ben je bij deze boulevard aan het juiste adres. Dat is ook het geval als je een liefhebber van architectuur bent. De meeste gebouwen die aan de Rotchild Boulevard te vinden zijn, zijn in een prachtige stijl gebouwd. Deze gebouwen – die ook bekend staan de Bauhaus-gebouwen – zijn ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen.

De haven van Tel Aviv – Na’hammat

In de stad Tel Aviv vind je verschillende wijken terug. Zo kun je naar Old Jaffa gaan, waarin je echt heel wat jaren terug de tijd in geslingerd wordt. Je kunt echter ook naar Na’hammat gaan; dit is de nieuwe haven in de stad Tel Aviv. In de afgelopen jaren is dit gebied verder en verder uitgebreid, waardoor het nu méér is dan alleen een haven. In dit gebied vind je bijvoorbeeld gezellige restaurantjes. Vanuit deze restauraties kijk je zo uit over het strand en de Middellandse Zee. Verder is het ook een aanrader om over de houten boulevard te wandelen. Als je hier wandelt, heb je eigenlijk het idee dat je op bijvoorbeeld een Franse boulevard wandelt. Doordat dit gedeelte van Tel Aviv vrij nieuw is, heb je niet echt het idee dat je in Israël rondwandelt. Een bijzondere gewaarwording wat ons betreft. Tot slot is in dit gebied ook nog de markthal Shuk Hamamal aan te raden. Dit is een grote overdekte markthal waarin je allerlei duurzame etenswaren kunt kopen. Ook vind je in deze markthal meerdere eetgelegenheden terug; hier kun je echt heerlijk eten!

Het oude centrum van Old Jaffa

Als je in Tel Aviv bent, mag je het oude centrum van Old Jaffa niet overslaan. Dit centrum zag eigenlijk al in 1909 het levenslicht; de stad Jaffa werd toen door de Arabieren opgericht. Door de jaren heen groeide de stad tot een belangrijke handelsplaats uit, onder meer vanwege de geweldige ligging.

In de afgelopen tientallen jaren lijkt de tijd hier echter stilgestaan te hebben. In dit oude centrum loop je door prachtige steegjes heen, geniet je van leuke winkeltjes, geniet je prachtige stadsmuren en geniet je van een ongekende gezelligheid. Een gezelligheid die absoluut níet te vergelijken is met de gezelligheid in de moderne wijken van Tel Aviv.

Bijkomend voordeel: vanuit Old Jaffa kijk je uit over de Middellandse Zee. De stad werd immers direct aan de kustlijn gebouwd, waardoor je nu nog steeds van prachtige uitzichten kunt genieten. Zonder dat je het doorhebt, is de kans groot dat je al snel urenlang door de straatjes in Old Jaffa heen struint.

Weet je wat daarbij ook nog een aanrader is? De oude Flea Market in Old Jaffa. Dit is een markt waarin je allerlei vintages spullen of materialen kunt kopen. Deze markt bestaat echt uit honderden kraampjes, is volledig overdekt en is super gezellig. Overigens leent deze markt zich ook uitstekend voor het maken van leuke foto’s; mocht je daar een liefhebber van zijn.

Carmel Market

Ben je sowieso gek op het bezoeken van marktjes? Dan is het advies om ook eens naar Carmel Market toe te gaan. Dit is een grote markt met daarin allerlei soorten kraampjes en standjes. Bij deze kraampjes kun je echt tal van producten kopen, variërend van heerlijke lekkernijen tot aan lokale verzorgingsproducten. Het leuke is dat je bij deze markt ook heerlijk kunt eten. Mocht je meer over de Israëlische keuken willen leren, kun je bij Carmel Market ook een foodtour volgen. Tijdens deze twee uur durende tour krijg je echt een leuk inzichtje in de eettradities en –gewoonten in Israël.

Neve Tzedek

Eén van de leukste wijken van Tel Aviv; dat is zonder twijfel Neve Tzedek. Ten opzichte van andere wijken weet deze wijk zich echt te onderscheiden, zoals eigenlijk bij elke wijk in Tel Aviv het geval is. In deze wijk geniet je vooral van leuke winkeltjes, van prachtige straatjes en van een heerlijke sfeer.

Als je echt lekker wilt eten, ben je daarvoor in Neve Tzedek ook aan het juiste adres. Mocht je liever een lekker kopje koffie drinken of even tot rust willen komen, lenen de vele terrasjes zich daar uitstekend voor. Ook in deze wijk kun je jouw fotocamera continu paraat houden; om elke hoek vind je wel weer een fotogeniek en gezellige plek.

De kustlijn van Tel Aviv

Als je volledig tot rust wilt komen, is ook dat mogelijk in Tel Aviv. Je kunt je hart ophalen bij de hierboven besproken bezienswaardigheden, maar je kunt ook even jouw ogen sluiten op het strand in Tel Aviv. Een bezoekje aan de kustlijn van Tel Aviv is wat ons betreft absoluut aan te raden. Het strand ziet er verzorgd uit, het water heeft een heerlijke temperatuur en het water is ook vrij helder. Daarnaast kun je op dit strand ook een bedje huren, één van de vele watersporten beoefenen of tot rust komen bij één van de strandtenten. Het leuke is dat je ook nog uit meerdere stranden kunt kiezen. Ben je gek op muziek? Dan is op vrijdagmiddag het Drummers Beach dé aangewezen plek voor je. Op de vrijdagmiddag komen allerlei muzikanten naar dit strand toe om samen muziek te maken. Door de aanwezigheid van veel locals én veel toeristen hangt hier bovendien een gezellige sfeer. Een heerlijk moment dus om op het strand te zitten, van de muziek te luisteren en te genieten van het mooie leven.

Wat is er te doen in Tel Aviv?

Gaat jouw voorkeur uit naar een rustgevende stedentrip? Gaat jouw voorkeur uit naar een actieve stedentrip? Of geef jij de voorkeur aan een combinatie van rust en actieve inspanningen? Ongeacht wat jouw wensen zijn, is een bezoek aan deze Israëlische stad aan te raden. In deze stad kun je namelijk onwijs veel doen, zien en beleven.

Het leuke hierbij is dat er echt verschillende delen in deze stad bestaan. Zo kun je naar het oude centrum gaan; dit oude centrum heeft de naam Old Jaffa gekregen. Deze naam is uiteraard niet uit de lucht komen vallen, maar is de naam die Arabieren in 1909 al aan deze stad gaven. Lange tijd is Jaffa/Jeffa een zelfstandige stad geweest, maar de stad is uiteindelijk volledig opgegaan in Tel Aviv. Op dit moment is Jaffa dan ook één van de populairste wijken van Tel Aviv.

Als je door Jaffa heen struint, vallen met de oude gebouwen op. Deze oude gebouwen hebben soms de kenmerkende Arabische stijl, waardoor je het idee hebt dat je in een totaal ander land bent. Als je eenmaal een bezoekje aan het oude centrum van Jaffa hebt gebracht, wil je waarschijnlijk nog eens terug. De sfeer is namelijk super, terwijl je je ook kunt blijven vergapen aan de bouwwerken in dit oude centrum.

Ben je meer een liefhebber van moderne gebouwen? Dan kun je daarvoor prima terecht in één van de andere wijken van Tel Aviv. Met name als je in het financiële centrum van de stad komt, vallen allerlei moderne gebouwen op. In dit gebied kom je dan ook hoge wolkenkrabbers tegen. Overigens geldt niet alleen voor het financiële centrum, maar ook voor het gebied waar de tech bedrijven gevestigd zijn. Veel van deze tech bedrijven hebben hypermoderne kantoorgebouwen in de stad laten bouwen.

Al met al kun je genoeg doen, zien en beleven in Tel Aviv. Voordat je naar de stad toe gaat, is het advies om je echt goed in de bezienswaardigheden te verdiepen. Dáár helpen wij je graag een extra handje bij; hieronder bespreken we wat de leukste bezienswaardigheden in de stad zijn.